Грандоманията май е обладала треньорския щаб на ЦСКА, след като Христо Янев пропищя защо Ивайло Петев не викал „червени” футболисти в националния отбор. Малко след това селекционерът на представителния ни тим се присмя на странния зов. И с право.

Иначе хвала за Янев. Човекът изгради състав, който безпроблемно се справя във „В” група. Забележете обаче къде – в третата дивизия на българския футбол. Там нивото е ниско, летвата също е ниска, а качеството на футбола е меко казано трагично. Няма как да връчиш националната фланелка на играчи, които ритат из села и паланки, пък колкото и добри да са те.

Някои ще опонират, че Борис Галчев, Преслав Йорданов и Костадин Хазуров са с огромен опит. Но въпросът в случая не опира в опита, а в моментната форма. А пък формата на ЦСКА изглежда поне засега някак си нереална и недействителна във „В” група, където мачкаш с по 11 или 12:0 и в един момент започваш застрашително да живееш в света на заблудата. Че си велик, че си голям, че трябва да имаш национали.

Истинският тест, от който ще разберем реалното състояние на ЦСКА, е в турнира за Купата. Ако „червените” елиминират Берое, стигнат финал и спечелят трофея, чак тогава Петев ще бъде абсолютно задължен да прати повиквателна на някои от „армейските” футболисти.

Така че, Янев в момента просто трябва да мълчи и да работи. Роди ли плодове трудът му, вече ще е в пълното си право да вдигне триумфално ръце и да запуши устите на критиците. Включително и на написалия този коментар...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ