Словашкият халф Робърт Пич може да се озове в "Левски" през зимата, научи БЛИЦ. Полузащитникът е бил предложен на "сините" от мениджъри, които скоро ще запознаят ръководството в детайли с играта на 24-годишния футболист.

Робърт Пич е собственост на Жилина, но договорът му изтича през лятото и няма да бъде подновен. Словашкият тим търси упорито отбор, където да продаде играча, за да може да изкара пари от него. Самият футболист също иска да смени клубната си принадлежност.

Както е известно, "сините" ще търсят само свободни агенти през зимата, като биха платили за някой, само ако бъде реализиран изходящ трансфер. Мениджърът на футболиста е постигнал принципна договорка с Жилина играчът да бъде пуснат без пари в друг клуб, като словашкият тим ще получи процент от бъдеща продажба. Точно по тази схема има вероятност "сините" да се задействат и да вземат Пич.

Робърт Пич е юноша на Тесла Сторпков. През 2007 година е привлечен в младежкия тим на Славия (Прага). Там изкарва само година и отива в първия отбор на Подбрезов. Впоследствие е закупен от Банска Бистрица, а само година по-късно се озовава в Жилина, където е и до днес. Пич може да играе както като вътрешен халф, така и като ляво крило и дори централен нападател. Футболистът прави впечатление с умението си да вкарва голове, въпреки че най-често се подвизава в халфовата линия.