Пирин посреща в Гоце Делчев Локомотив (София) в двубой от първия кръг на новия шампионат. Домакините ще бъдат без Иван Стоянов и Албин Ходза, но на терена ще се завърне Мартин Газиев, който страдаше от апластична анемия и през октомври миналата година претърпя трансплантация на костен мозък.

"Нямам търпение да дебютирам в "А" група. Днес ще бъда на пейката и ще очаквам с нетърпение да ме пуснат като резерва. Ще се раздам докрай за Пирин", сподели Газиев пред БЛИЦ.

През седмицата представители на Лицензионната комисия на БФС инспектираха за последно стадиона в Гоце Делчев и той получи лиценз за новия сезон.

Треньорският шаб на Локомотив (Сф) няма да може да разчита на трайно контузения Якасонго Джиби, както и на десния бек Жереми Родригес.

"Заминаваме с най-доброто за Гоце Делчев. Надявам се да стартираме успешно в първенството срещу Пирин. Подготовката мина добре, но един отбор добива игрови облик най-вече в официални мачове, а не толкова с контроли. При нас финансови проблеми няма и всичко е платено", заяви треньорът на столичани Емил Велев.

Пирин (Гоце Делчев) - Локомотив (София)
18:00 часа, Градски стадион
Съдия: Георги Кабаков

Вероятни състави

Пирин (ГД): Абдиков, Фиданин, Гуцев, Николов, Пиргов, Витанов, Лазаров, Панайотов, Близнаков, В. Марчев, Хазуров

Локомотив (София): Митрев, Дюлгеров, Бранеков, Ранджелович, Трифонов, Азрак, Том, Маркиньос, Костадинов, Т. Христов, Бибишков