Страхотна новина съобщиха за БЛИЦ от Гоце Делчев, където излекувалият коварна болест Мартин Газиев отново играе с екипа на родния си Пирин, като ще има шанс да рита в "А" група. 24-годишният дефанзивен полузащитник се появи на смяна вчера в мача със Славия, завършил 1:1.

Пирин (Гоце Делчев) подаде ръка на Марто, който е на път да изпълни една от най-големите си мечти и да се завърне в професионалния футбол. Газиев вече е провел разговори с клубното ръководство, по време, на които са обсъдени въпросите около евентуалното подписване на контракт. Това се е случило още след контролата с Берое (0:0), в която халфът изигра първите си 20-ина минути от 15 месеца насам и остави добри впечатления с включването си.

Газиев тренираше до този момент с неврокопчани, откъдето още преди два месеца дадоха да се разбере, че той ще може да се присъедини към тима от "А" група, ако лекарите разрешат.

БЛИЦ припомня, че Марто се бореше с коварна болест - апластична анемия, в последните почти година и половина. Газиев се подложи на дълго лечение и успешна трансплантация на костен мозък в столична клиника, което завърши с положителен резултат. Диагнозата му бе открита по време на мач на последния му тим Работнички (Скопие) на 28 март 2012-а. Тогава той почувства задух в гърдите и след направените му изследвания и установена диагноза последва лечението му.

За играча евентуалното обвързване с неврокопчани е своеобразното му завръщане в любимия клуб, към който никога не е крил своята обич. Професионалната кариера на Газиев тръгна именно от Пирин, с който след много перипетии с бившия му клуб Брестник, парафира първи професионален договор, а на 13 август 2011 г. точно на 23-годишнината си дебютира за неврокопчани в мач срещу Академик (София) на стадион "Българска армия". В същата година Пирин (ГД) спечели промоция за "А" група, Марто стана любимец на феновете със сърцатата си игра, а през зимната пауза бе трансфериран в македонския Работнички. 

"Подписването на договор с Пирин ще бъде още една сбъдната мечта. Винаги съм казвал, че за мен ще е чест да играя отново за този отбор, където е сърцето ми. Никой не знае какво бе чувството, когато играх за първи път с фланелката на отбора срещу Берое. Чувство, което бе някак особено, не мога да го обясня. Бе ми някак си интересно след тези 15 месеца, в които, когато съм бил на стадиона, само съм гледал от трибуните. Плаках, страдах, но ето, че си върнах щастието с появата си на мача с Берое", сподели развълнуваният Мартин Газиев пред БЛИЦ.

"Знам, че ще трябва доста да се потрудя още, за да вляза в необходимата форма, но съм готов да работя и да бъда полезен на отбора. Важното е, че се чувствам добре и лекарите казаха, че мога да се нартоварвам интензивно. Не усещам умора. Виждам, че всички - съотборници, треньори, ръководство и фенове ме окуражават, което ми дава още повече сили. Благодарен съм на всички в клуба, че ми подадоха ръка", добави Газиев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Мартин Газиев: Трансплантация на костен мозък у нас спаси живота ми!