Пирин (Гоце Делчев) договори контрола с македонския първодивизионен Металург (Скопие). Мачът ще се състои на 20 февруари, разбра БЛИЦ.

Контролата ще бъде на градския стадион в Гоце Делчев. Предстои да се уточни допълнително единствено часът, в който противниците ще се изправят един срещу друг.

На практика това е първият сигурен спаринг, който Пирин ще играе пред собствена публика. Тепърва управата ще работи за уреждане на нови контроли с други тимове като се търсят максимално силни съперници, с които да играят футболистите на Тенчо Тенев, обявиха от клуба.

Противникът на Пирин е шампион на Македония за 2011 г., а в момента е сред водещите тимове в първенството. На полусезона той заема третата позиция в местния елит с 31 точки в актива си, даваща му правото за участие в квалификациите за Лига Европа на 7 т. от лидера Вардар, като 4 т. го делят от втория Хоризонт (Турново), който в момента играе в турнира "Петричка пролет" и победи Вихрен (Сандански) с 2:1.

За неврокопчани съперничеството с тимове от столицата на Македония не е нещо ново, след като няколко години поред българите играха срещу друг евробоец на западната ни съседка Работнички, където дори направи и трансфер на свой футболист в лицето на Мартин Газиев, на когото в Скопие предричаха отлично бъдеще, но коварна болест му попречи да се наложи в тима от Скопие и в момента се възстановява от операция.

Следващата най-ранна проверка на Пирин (ГД) е планирана за събота, когато избраниците на Тенчо Тенев играят с втородивизионния Банско.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ