Съдията Калин Людмилов, който ръководи контролата Славия – Пирин (Гоце Делчев) проговори пред БЛИЦ за скандалния мач. Двубоят в събота беше прекратен в 75-ата минута при резултат 3:0 за "белите". Причината Людмилов да вземе това решение беше действието на треньора на неврокопчани Тенчо Тенев, който нареди на футболистите си да напуснат терена, афектиран от отсъждания на рефера, както и от обвинения на домакините след почивката, че Пирин пуска лесно голове във вратата си.

“Ден преди мача ми се роди дъщеричка. Имах всички основания да откажа да ръководя тази контрола, но не го направих, защото от Съдийската комисия поискаха аз да я свиря. Реших, че това ще е добре за мен. Ще ми помогне в подготовката. Защото, както футболистите водят подготовка, така и ние съдиите се готвим. Към тази контрола подходих изключително сериозно, като към официален мач. Преди срещата направих протокол със съставите, резервите, длъжностните лица. Излязохме на терена. Моите отсъждания нямам право да ги коментирам, но мога да кажа с ръка на сърцето, че свирих всички ситуации така, както ги видях. За това ме изненада решението на щаба на Пирин да извади отбора”, обясни Людмилов пред БЛИЦ.

Реферът не се нае да коментира обвиненията от щаба на Славия, че контролата е била съмнителна, като "белите" дори изразиха подозрения за "черно тото".

“Моята работа е да свиря ситуациите, които видя. Не мога да коментирам играта на отборите... След станало на терена трябваше да напишем доклад до БФС. Днес го внесох във футболния съюз. В него съм описал всичко, което съм видял. Сега има комисии, има хора, които трябва да вземат решения. Пак казвам, аз заставам зад всяко мое отсъждане в мача. Поемам пълна отговорност за действията си. Така, както аз нося отговорност за решенията си, така и хората от Пирин трябва да носят отговорност за своите действия”, завърши Калин Людмилов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ