Няма никакъв шанс защитникът на Грасхопър Александър Барт да стане български национал. Причината - арест заради шофиране в нетрезво състояние, съобщава "Меридиан  мач", позовавайки се на източници от БФС.

Въпросният инцидент се е случил на 20 ноември 2012 година във Велико Търново. Тогава около 5 часа сутринта полицаи забелязали как автомобила на Барт криволичи из улиците на старопрестолната столица и го спрели. Последвала проверка, която показала, че футболистът на Лудогорец шофира с 1,36 промила алкохол в кръвта си. Той веднага е бил прибран в ареста, а срещу него е образувано бързо производство. За глупава си постъпка французинът бе глобен сериозно и от ръководството на разградчани.

Малко след инцидента от Лудогорец са задействали процедура за издаване на български паспорт на Барт. От Правосъдното министерство обаче веднага върнали документите на французина, тъй като е бил арестуван. Точно това е и причината роденият през 1986 година футболист, да не може да облече екипа на "лъвовете".