Жестоки мерки за сигурност предприеха румънските полицаи преди мача между Стяуа и ЦСКА. И двата отбора вече са в Клуж, а първият двубой от плейофите в Лига Европа е в четвъртък (18 август) от 20:30 часа българско време. 250 униформени ще пазят за реда на стадион “Д-р Константин Радулеску” в Клуж, част от тях ще бъдат жандармеристи.

Полицаите разполагат с база данни, в която са имената на 32-ма фенове на ЦСКА. Въпросните привърженици са със забрана да посещават футболни двубои. Имената им веднага ще излязат наяве, ако някой от тях се опита да влезе на стадиона в Клуж. Подобно незаконно деяние грози наказаните “армейски” привърженици със затвор до три месеца или санкция да не посещават футболни двубои от една до две години. Феновете на Стяуа с подобна забрана са 354, за които полицията също ще бъде нащрек.

Част от феновете на ЦСКА вече потеглиха за северната ни съседка, основните групи тръгват следобед и привечер. Очаква се около 2000 “червени” привърженици да окупират Клуж и да подкрепят отбора в четвъртък вечерта./БЛИЦ