Новото попълнение на Динамо (Букурещ) Мишел Платини разказа пред румънските медии, че се е занимавал с бразилското бойно изкуство капоейра, което съдържа и елементи на танц. Описва се като артист на терена и добавя: "Аз съм обикновен човек, въпреки че понякога изглеждам малко странен. Капоейра разви ума и тялото ми, помогна ми да придобия повече увереност. От какво ме е страх? Единствено от Господ."

По-рано ви информирахме, че Платини се е извинил на новите си съотборници Лауренциу Рус и Драгош Григоре, които натупа сериозно с ритници и юмруци по време на контролата между ЦСКА и Динамо, спечелена от румънците с 2:1.

"Целта ми е да стана шампион с Динамо. Имах прекрасни преживявания в ЦСКА и искам да благодаря на всички в клуба. За мен просто дойде моментът да направя нова крачка в кариерата си. Дано ЦСКА също стане шампион, за да имам две титли в един сезон", пожелава си Платини.

"Баща ми ми даде това име, защото беше голям фен на Мишел Платини. Понякога ми е ставало неприятно, защото хората са коментирали повече как се казвам, а не как играя. Е, аз едва ли ще постигна успехите на французина, но искам да имам поне някои от трофеите, които той е печелил", завършва с усмивка нападателят.