Кашата в "Левски" е пълна. Спортният директор на "Левски" Христо Йовов обяви, че най-вероятно ще напусне клуба заради кризата, в която изпаднаха "сините". Голямото объркване обаче дошло от Тодор Батков, който през няколко часа сменял позицията си и променял взетите решения. 

"Снощи се чух с Батков. Той ме уведоми, че смята да ме освободи. Не ми обясни защо. Днес обаче треньорът Здравков ми каза съвсем друго. Тони се чул с Батков и босът му признал, че размислил. И че няма да се разделяме. Ще изчакам до сряда, когато Батков ще се върне от Барселона. Ще седнем и ще обсъдим всичко.

При това положение не виждам как да остана в "Левски". Говорих с Мариян Христов. Каза ми, че си тръгва. Същото мислеше да стори и треньорът Здравков. Аз обаче го помолих да не избързва, да води тренировките до сряда и също да изчака Батков. В интерес на истината Здравков е готов да подаде оставка. Елин Топузаков е на същото мнение. И той гледа към изхода на "Герена", но засега май няма да напуска. Знаете, че Топчо очаква всеки момент дете, защото жена му е бременна", заяви Йовов на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов". 

"Стига толкова. При положение, че остана, смятам да бъда истински директор. Правил съм много компромиси с Левски, но днес не мога да го направя това нещо и смятам, че е по-правилно да изчакам и президентът да каже какви са причините, поради които смята да ме освободи. Исках да напусна още преди четири седмици. Сега отчитам като грешка, че не го направих. Тогава Батков ми каза да не го оставям сам. Повече не смятам да коментирам. Нека да се прибере Батков от чужбина. Защото сега излиза, че говоря зад гърба му, а това не искам да става. Нека да не внасяме повече смут преди важния мач в събота, който трябва да спечелим. Аз вярвам на момчетата, трябва да подкрепяме Левски, независимо кой е президент, директор или треньор. Левски е над всичко", добави Бижутера.

"Аз самият съм в неведение в момента. При положение, че остана, смятам да бъда истински директор. Правил съм много компромиси с Левски, но днес не мога да го направя това нещо и смятам, че е по-правилно да изчакам и президентът да каже какви са причините, поради които смята да ме освободи. Исках да напусна още преди четири седмици. Бях готов. Сега отчитам като грешка, че не го направих. Просто сбърках... Тогава Батков ми каза да не го оставям сам. Повече не смятам да коментирам. Нека да се прибере Батков от чужбина. Защото сега излиза, че говоря зад гърба му, а това не искам да става. Нека да не внасяме повече смут преди важния мач в събота, който трябва да спечелим. Аз вярвам на момчетата, трябва да подкрепяме "Левски", независимо кой е президент, директор или треньор. "Левски" е над всичко. Но нека да подчертая, че случващото се в отбора не е мой проект", добави Бижутера.

"Шансът да остана на работа в клуба граничи с нулата. Познавам много добре Батков. Той е богат и властен човек и затова не се съобразява с млад човек като мен. Силно се надявам всичките тези неща да не рефлектират върху футболистите преди мача с ЦСКА. Защото това не е обикновен мач, а вечно дерби. Много е важно феновете да бъдат с тима в предстоящия двубой", каза още Христо Йовов.

 Article.jpg