ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Провеждането на Общо събрание на клубовете на БФС на 15 март изглежда отново удари на камък. През миналата седмица Михаил Касабов изпълни указанията на Търговския регистър по документите за вписването си като временен президент на футболната централа и се очакваше това стане официален факт в следващите дни. Оказва, че трима души от Изпълкома са променили решението си и вече не искат той да е начело на БФС до провеждането на конгреса, въпреки че в началото на декември 2023 г. са гласували именно Касабов да поеме щафетата от подалия оставка Борислав Михайлов.

Румян Вълков, Димитър Георгиев и Емил Костадинов са завели дела в Софийския градски съд, с които обжалват вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като временен президент на БФС. За това алармира на профила си във "Фейсбук" един от кандидатите за президент на футболната централа Георги Градев. Емил Костадинов е подал своята жалба на 18 януари, а другите двама на следващия ден. За момента искането на Екзекутора на петлите е оставено без движение.

Димитър Бербатов в понеделник сутринта изрази опасенията си, че хора от Изпълкома може да обжалват вписването на Касабов за президент на футболната ни централа. Техен успех в съда ще означава, че дори Общо събрание на клубовете да се проведе на 15 март, неговите решения може да бъдат обявени за нищожни.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Самият Георги Градев, който доскоро беше част от екипа по кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, сега се обърна срещу него. В интервю за bTV той обяви, че на Бербо му липсва експертиза и няма подкрепата на клубовете. Именно затова сам е влязъл в битката за шефския пост в родния футбол.

"Влязох в тази битка, защото не бях убеден, че това е екипът и лидерът, който ще доведе битката докрай. Основният проблем - как се общуваше с клубовете, конкретно с малките клубове. От 540 клуба, членуващи в БФС - 510 са малки. Има 41 изключени клуба, които не защитихме достатъчно добре. Можеше да се направи повече за тях", заяви Градев.

"Тези клубове ме подканиха да се кандидатирам. Според тяхното мнение, а и на други клубове в страната - Димитър Бербатов не се ползва с подкрепата им. Има реална опасност негативният вот да отиде в грешни ръце. Всички във футболното общество знаем, че се готви аватар на Борислав Михайлов. Знаем го кой е и за момента го спираме. Ако Красен Кралев влезе в надпреварата, той ще е аватарът на Михайлов и ще запази статуквото. Те се срещат и за мен това не е Ок", допълни кандидатът за президент на БФС.