ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Футболният ни национал Йоан Стоянов няма да бъде мобилизиран в израелската армия и да го хвърлят във войната срещу терористите от "Хамас", въпреки че живее в страната от двегодишен и има двойно гражданство. 

Играчът на Апоел (Беер Шева) е диабетик и това го спира да нарами пушката. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Йоан Стоянов продължава да е в Тел Авив при майка си, като по всичко личи, че няма да успее да се прибере в София за лагера на националния ни отбор по футбол. На България предстои в събота от 19:00 часа евроквалификация с Литва на Националния стадион "Васил Левски", а на 17 октомври селекцията на Младен Кръстаич играе контрола с Албания в Тирана. БФС прави всичко възможно да уреди прибирането на Стоянов в София.

Ексклузивно пред БЛИЦ! Наш национал сред ракети и убити: Страшно е! Търся начин да се прибера в България!

В събота израелското правителство обяви, че се намира в състояние на война и мобилизира всички мъже в страната до 40-годишна възраст. Диабетът обаче спира Стоянов. Йони се среща с този проблем, когато е на 16 г. "Имах мач и се почувствах изтощен докрай. В 60-ата минута поисках смяна. Баба и дядо ме взеха и отидохме да хапнем нещо. Дядо е с диабет тип 2 и носеше глюкомер. Измери ми захарта и резултатът показа 500, за сравнение в момента сте на максимум 100. Бяхме шокирани и направихме още един тест. Резултатът беше същият. Само да обясня - при 600 следва припадък. Можеше и да се случи, ако не ме бяха закарали в болница", разказа преди време Йоан Стоянов.

Още за военната обстановка в Израел - ТУК!

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!


Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg