Бащата на алжирския национал Юсеф Белаили – Абделхафид, заяви, синът му преговаря с българския шампион Лудогорец. Той уточни, че всеки ден получава обаждания от различни футболни агенти.

29-годишното ляво крило в момента е свободен агент, след като беше освободен от Катар СК, след като с негов гол Алжир победи катарския национален отбор на полуфиналите на Арабската купа. Впоследствие „пустинните лисици“ спечелиха турнира.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Ще изчакаме необходимото време. Ще вземем решение, когато всичките карти са в ръката ни. Ще проучим много внимателно офертата от Лудогорец. Вече сме провели първоначални разговори“, добави Абделхафид.

Твърди се, че египетският гранд Замалек е готов да предложи заплата от 2 милиона долара на алжирския футболист, за да го ангажира.

През сезон 2017/18 Белаили играе за френския Анже. Носил е още екипите на тунизийския Есперанс, Ал Ахли от Саудитска Арабия и алжирските УСМ Алжер и МК Оран. Лявото крило има 30 двубоя и 8 гола за националния отбор на родината си. През 2019 г. с „пустинните лисици“ печели Купата на африканските нации.

Любопитен момент от кариерата на Юсеф Белаили е фактът, че в периода 2015-17 г. той получи двегодишно спиране на състезателни права, след като даде положителна проба за употреба на кокаин. През 2016 г. ФИФА удължи наказанието с още две години, но Белаили в този период играеше за втория отбор на Анже и за Есперанс (Тунис).

Според информации от Франция, Белаили е бил предложен на елитните френски Марсилия, Лион и Рен, но нито един от тях няма интерес към офанзивния футболист. Интерес е проявен от Монпелие и два тима от ОАЕ – Ал Джазира и Ал Аин.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022