Шестима станаха кандидатите за президент на Българския футболен съюз, които ще участват в предстоящия извънреден конгрес на 12 октомври. До края на работното време на централата в понеделник документи са подали досегашният председател Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, спонсорът на Марица (Пловдив) Христо Христов, мениджърът Георги Захариев и... Ивайло Дражев. 

Скандалният бивш собственик на несъществуващия вече Черноморец-Бургас отново ще се пробва за президентския пост в БФС, информира БНР.

В следващите дни специална комисия ще разгледа документите на всички кандидати, за да обяви решението си на 1 октомври, когато ще бъде публикуван окончателен списък на участниците в конгреса.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Проблеми може да има с кандидатурата на Георги Захариев, който е издигнат от ФК Пирдоп, защото е действащ мениджър, а това е забранено от нормативните документи на ФИФА и УЕФА. Вероятно обаче той е успял да прехвърли бизнеса си на друг, като ще бъде направена проверка и в Търговския регистър.

Конгресът на БФС трябва да се състои на 12 октомври от 10 часа в зала 1 на НДК, като бе свикан по съдебен ред от Димитър Бербатов.

Първо в БЛИЦ: Мощна подкрепа за Боби Михайлов


* Дражев не за първи път ще се яви на конгрес на БФС /Снимка: LAP.BG