41-годишният пожарникар от Неапол Фабио Мареска ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира Лига на Нациите срещу Грузия. 

Мачът от група С4 на турнира на УЕФА за национални отбори ще се състои на 5 юни (неделя) от 21.45 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. 

Помощници на Мареска в неделя ще бъдат сънародниците му Джовани Бачини и Марко Бресме, а четвърти съдия е Франческо Фурньо.

Съдийски наблюдател е Андреас Шлухтер от Швейцария, а делегат на УЕФА Феликс Григоре от Румъния.

Мареска е международен съдия от 2020 година.

Съдия е от 1997-а година, като започва да ръководи мачове на най-ниско ниво в родния си град. От 2016-а година е в ранглистата на Серия А. Името му ще остане в историята на футбола на Апенините с факта, че става първият съдия, отсъдил дузпа в Серия А чрез използването на системата ВАР (видеоповторение в помощ на арбитрите) в мача Ювентус – Каляри (3:0) в Торино.

Дебютът му на международната сцена е на 6 септември 2020 година, когато ръководи мача между националните отбори на Република Ирландия и Финландия, завършил 0:1.

От 2016-а до 2019-а година печели три поредни престижни награди в Италия. През 2016-а година е отличен за най-добър дебютант на най-високо ниво. През 2019-а година е най-прогресиращ, а през 2019-а година е номер 1 в Италия и оставя зад себе си арбитри като Даниеле Довери, Масимилиано Ирати, Давиде Маса, Паоло Валери.

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ