Националният ни отбор по футбол приема Северна Македония на старта на новия сезон в Лигата на нациите. Мачът от група 4 на Лига "C" нa турнира е от 19:00 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. 

Селекционерът Ясен Петров и избраниците му са амбицирани за победен старт. Двубоят носи и специфичен емоционален заряд, а преди него македонците си позволиха атаки срещу България, докато "трикольорите" запазиха добрия тон.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

Ясен Петров няма да разчита на Георги Йомов и Радослав Кирилов, които отпаднаха от групата поради травми. Очакванията са двамата да са възстановени за втория ни мач от турнира - срещу Грузия на 5 юни, който също ще се проведе в Разград. 

Очакванията са Петров да заложи на четирима играчи на Левски от първата минута днес. Това са опитният страж Николай Михайлов, халфовете Филип Кръстев, Илиян Стефанов и Георги Миланов, който ще е по лявото крило. Вдясно пък ще атакува Кирил Десподов. Голямата въпросителна пред Петров е кой да води атаката, като възможностите пред него са Атанас Илиев, Георги Минчев или Мартин Минчев. 

В центъра на защитата ще започнат близнаците Петко и Андреа Христови, а като бекове ще действат Иван Турицов и Антон Недялков. 

БЪЛГАРИЯ - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Лига на нациите, група 4 на Лига "С"
Разград, ст. "Хювефарма Арена"
Съдия: Жереми Пиняр (Франция)
Пряко по БНТ 1, БНТ 3

Вероятни състави: 
Bulgarian Football Union - Home
БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Иван Турицов, Андреа Христов, Петко Христов, Антон Недялков, Ивайло Чочев, Филип Кръстев, Георги Миланов, Илиян Стефанов, Кирил Десподов, Атанас Илиев
Контузени: Георги Йомов, Радослав Кирилов
Селекционер: Ясен Петров

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ:
Димитриевски, Алиоски, Муслиу, Велковски, Ристевски, Барди, Спировски, Трайковски, Елмас, Николов, Ристовски
Контузени: Р. Ракип, Я. Атанасов
Селекционер: Благоя Милевски


Баланс: 7 мача, 4 победи за България, 1 равенство, 2 победи за Северна Македония, г.р. 7:3 за България

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ

 

#СърцеДушаЗаБългария Kiril Despodov

Публикувахте от Team Bulgaria в Сряда, 1 юни 2022 г.