Николай Гигов е пред сензационно преместване в Берое. До часове босът на Локомотив (София) трябва да даде отговор на заралии. Клубът от Стара Загора му е предложен на тепсия от сегашните управници. В сделката участват и местни политици.

"Шансовете са 50 на 50. Николай Гигов е единствената надежда за спасение. Местните бизнесмени не искат да помагат на настоящето ръководство на Берое", споделиха пред "Стандарт" хора, запознати с делата на Гигов.

Както е известно, разочарован от несполуките в "Надежда" тази пролет, Николай Гигов сподели готовност да зареже Локомотив. Той трябва да обяви решението си днес или утре.

Отивайки в Стара Загора, Гигов ще осъществи и европейската си мечта. Берое взе Купата на България и се класира за Лига Европа. Нещо повече, "зелените" могат да изпитат тръпката срещу най-големите тимове на континента, ако прескочат втори квалификационен кръг. В трети ги дебнат страшилищата Ливърпул и Ювентус. Естествено Берое първо трябва да намери пари за участие в Европа. Иначе квотата ще отиде във финалиста за Купата - Черноморец (Поморие). /БЛИЦ