Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Най-голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков вероятно ще бъде новият президент на ЦСКА, научи БЛИЦ. Новината ще бъде обявена официално в следващите дни. Длъжността обаче ще бъде с далеч повече правомощия от тези, които досега изпълняваше Димитър Пенев. Стоичков се очаква да има и функции, които се доближават до тези на изпълнителен директор на „червените”. Пената ще остане, но под формата на почетен президент на клуба.

Пред финализиране са и преговорите за придобиване от Гриша Ганчев на 40 процента от ЦСКА. Настоящите собственици на “червените” - Димитър Борисов и Иво Иванов, са договорили всичко по контракта с шефа на Литекс. Очакват се само подписи. Идеята за сделката е от зимата, но е добила ускорение от началото на месец май и в последните няколко дни. Както е известно, преди няколко дни Гриша Ганчев заяви, че се оттегля от Литекс.

Информация изтича само неофициално след срещите на бизнесмените. Твърди се, че двете страни ще депозират в банка преди всеки сезон по 6 млн. лева, за да се избягват конфузии с неплащане на заплати и трупане на дългове. Отделно по модела на Литекс в Ловеч ще стартират ремонти на “Българска армия”. При даване на управленски правомощия за отбора на Стоичков няма да има пост спортно-технически директор. Старши треньор остава Стойчо Младенов, за което БЛИЦ вече ви информира, а главен скаут на “червените” ще бъде досегашният мениджър в ловешкия клуб Стойчо Стоилов.

Ако всичко по този пъзел се попълни, звездите от настоящия тим на Литекс ще пристигнат в ЦСКА като част от сделката. БЛИЦ вече първа ви информира, че Христо Янев е първото ново попълнение на “армейците”. Планира се евентуалното купуване на трима много класни чужденци./БЛИЦ