Скандал беляза контрола между два отбора от "А" група. На "Овча Купел" Славия домакинства на Пирин (Гоце Делчев), но срещата приключи 15-ина минути по-рано при резултат 3:0 за "белите". Наставникът на Славия Велислав Вуцов изригна, изразявайки съмненията си за тото далавери.

Причината за преждевременния край на двубоя беше, че треньорът на неврокопчани Тенчо Тенев нареди на футболистите си да напуснат терена. Специалистът и всички от щаба на Пирин (Гоце Делчев) скочиха срещу решение на съдията Калин Людмилов, който назначи пряк свободен удар пред вратата на Пирин след спорен фаул срещу Филип Филипов от Славия. Неврокопчани претендираха, че няма нарушение, като Тенев и колегата му Велислав Вуцов започнаха да се обиждат на висок тон край тъчлинията.
След това наставникът на гостите нахлу на терена, каза на футболистите си незабавно да напускат игралното поле, след което Людмилов се принуди да надуе свирката за край на мача, въпреки че оставаха още 15 минути.

"Идвате тук и ми се правите на тарикати", обърна се Вуцов към гостите.

"Какво да кажа, нали гледате. Това сега, ако не е играно някъде... Как така някакво отсъждане? Имаше нарушение, всички го видяха. Какво да коментирам. Смятам, че има някаква измама, нещо е правено", заяви наставникът на Славия.

До въпросния спорен момент в 75-ата минута на терена нямаше други чак толкова дискусионни отсъждания, които да доведат до напрежение. През първото полувреме реферът Калин Людмилов влезе в конфликт с един от помощник-треньорите на Пирин (Гоце Делчев). Арбитърът беше апострофиран заради един тъч, който беше отсъден в полза на Славия. "Това да не ти е Локомотив (Пловдив), бе?!", обърна се един от асистентите на Тенчо Тенев към Людмилов, след което съдията веднага реагира и нареди на въпросния треньор да напусне скамейката на тима.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ