Турският елитен Бурсаспор има желание да привлече в състава си двете звезди на Левски - Владимир Гаджев и Валери Божинов. Емисар на турския тим е изгледал дербито между "сините" и Литекс в града на люляците, пише „Меридиан Мач“.
 
Именно звездното дуо е направило най-сериозно впечатление, като Божинов вкара победния гол, а Гаджев също участва в ситуацията и като цяло се представи на високо ниво.
 
В България по бизнес дела е президентът на Бурса Еркан Кьорюстан. Очаква се той лично да опита да убеди двамата играчи да преминат в неговия отбор. Любопитното е, че ако до се стигне до сделка, то Левски няма да получи нито лев, тъй като и двамата играчи са с изтичащи договори.
 
Валери Божинов обаче трудно ще се съгласи на подобна крачка. Той вече нееднократно заяви, че иска да остане в „Левски“. Той вече се е разбрал с Георги Иванов за нов договор и се очаква в близките дни да подпише. При Гаджев ситуацията е по-различна, тъй като той от доста време иска да опита късмета си в чужбина. Не е ясно обаче дали деветият в Турция ще се окаже достатъчно примамлива дестинация.