Президентът на УЕФА Александър Чеферин присъства на официалното откриване на базата на националния отбор в Бояна. Събитието събра целия роден футболен елит заедно с Чеферин, а представител на ФИФА бе хърватската легенда Звонимир Бобан. Министърът на спорта Красен Кралев също бе част от гостите.

"Щастлив съм да бъда тук с вас на откриването на Националната футболна база „Бояна“. Поздравявам Борислав Михайлов за завършването на този изключително амбициозен проект. Знам, че не беше лесна задача и имаше много трудности за преодоляване, но Борислав бе убеден в целта си да осъществи този проект. Хората може би са били скептични, когато Боби стартира този проект, но сега виждат, че е бил прав“, каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.

„Знаем, че беше голям вратар, но виждаме, че си смел лидер, който прави много реформи. Някои хора не са щастливи с това и се притесняват от промените, но ние знаем, че го правиш за доброто на българския футбол. Впечатлен съм от резултата от сериозните усилия и смятам, че в дългосрочен план ще помогне за развитието на българския футбол. Възможно най-добрите условия за футбол, трябва да са водещ принцип в работата на ръководителите. Около 11 милиона евро бяха инвестирани в реализирането на този проект“, допълни още словенецът.

„Впечатлен съм и съм щастлив, че УЕФА инвестира в толкова хубав проект. Без Боби не смятам, че щеше това да е възможно. Това е един от най-хубавите тренировъчни центрове, които съм виждал в Европа. Може би само словенският е по-красив“, каза Чеферин.
СВЕТЛИН ТОНЕВ/БЛИЦ