Новата база на националния отбор по футбол в Бояна бе открита официално днес. Събитието започна точно в 11:00 часа. Президентът на БФС Борислав Михайлов приветства шефа на УЕФА Александър Чеферин. На откриването бе и хърватската легенда Звонимир Бобан, който заема висок пост във ФИФА и е представител на президента Джани Инфантино. Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев и министърът на спорта Красен Кралев също бяха на терена за откриването.

Преди това Валя Балканска и гайдари зарадваха публиката с изключително изпълнение. В ложата на трибуните присъстваха много футболни и спортни хора, сред които бивши и настоящи президенти на футболни клубове, ръководители и други. Легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев бе заедно със съпругата на Борислав Михайлов - великата ни гимнастичка и трикратна световна и европейска шампионка Мария Петрова.

В откриващото слово водещата на церемонията Йоана Гочева припомни за паметния 17 ноември, когато България разплака Франция насред "Парк де Пренс" и се класира за световното първенство през 1994 година. Последваха аплодисменти за героя от 17 ноември Емил Костадинов, който също присъства на откриването.
СВЕТЛИН ТОНЕВ/БЛИЦ