Президентът на БФС Борислав Михайлов изживя един от най-емоционалните си дни след времето като футболист. Днес, на 17 ноември, бе открита новата база на националния отбор по футбол в Бояна. Датата не е избрана случайно, днес се навършват 23 години от паметните мигове на "Парк де Пренс" и победата над Франция с 2:1. Борислав Михайлов се разплака, докато част от официалните гости държаха реч на трибуната по време на откриването. След това самият той бе поканен да приветства гостите.

"Не бях чувал в последните 20 години толкова хубави неща за мен. След световното първенство през 1994 година. Искам да благодаря на министър председателя господин Бойко Борисов за тази земя, която предостави на БФС. Благодяра на УЕФА, която даде над 90 процента от парите. ФИФА направи останалото. Благодаря на моето семейство, което ме изтърпя в последните шест години. Винаги съм искал да благодаря на колегите от Изпълкома, на цялата администрация в БФС", каза Борислав Михайлов в кратката, но емоционална реч.

"Това е сбъдната голяма мечта за мен и поколение български футболисти. Едната мечта осъществихме със спечелването на медал от световното първенство, а другата - вече като ръководители. Не е случайна датата. Тя е в чест на Емо Костадинов и българския футбол", допълни Михайлов.

За прерязване на лентата се наредиха Борислав Михайлов, президентът на УЕФА Чеферин, Звонимир Бобан, Атанас Фурнаджиев и Красен Кралев. След това деца в народни носии поднесоха питка със сол и мед на гостите, които се отправиха към терена. Трио български съдиики начело с Християна Гутева и Павлета Рашкова дадоха първия начален сигнал, а първият удар отправиха Борислав Михайлов и Александър Чеферин.
СВЕТЛИН ТОНЕВ/БЛИЦ