Дисциплинарната комисия ще решава днес за колко мача да накаже защитника на Лудогорец Козмин Моци заради грубата му проява срещу нападателя на ЦСКА Стефан Николич при победата на разградчани с 4:0. Както вече стана ясно, от БФС спряха правата на румънеца и той пропусна двубоя с "Левски" снощи - 0:0 в първия полуфинал за Купата.

Дисциплинарната комисия покани на извънредното си заседание днес съдийската бригада начело с Георги Йорданов, както и наблюдателя Ичко Лозев. Освен това е изискано и експертно мнение от Спортно-техническата комисия да се изкаже има ли нарушение. Няма съмнение, че експертният доклад ще фиксира такова. Нататък въпросът е как ще бъде квалифициран фаулът. По чл. 22, т.1 при "удар или опит за удар с ръка или крак (ритане) в игрова обстановка" следва санкция за 2 мача. Ако се мине по т. 1 "груба игра", идва наказание за 1 среща. При първия вариант (наказание за 2 мача) Моци ще пропусне и гостуването в понеделник на Локомотив (София) в „А“ група.

Съдийската комисия пък трябва да обяви каква ще е санкцията на Георги Йорданов. Правата на рефера бяха спрени след мача в Разград.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите


Купа на България - сезон 2014/2015