Испанските инвеститори не са се отказали от "Ботев" и най-вероятно ще пристигнат във Враца в сряда, за да представят предложенията си. Информацията беше потвърдена от члена на управителния съвет на клуба Чавдар Атанасов. Само преди няколко дни той обяви на пресконференция, че никой от потенциалните спонсори или купувачи, не се е свързал с ръководството. Изглежда след изявлението му, на испанците е станало ясно - с кого трябва да преговарят.

Представителят на близкия до Реал (Мадрид) мениджърски кръг Феликс Монео е изпратил до управата на клуба доста по-смислена оферта, в която не се говори за рекордно кратки срокове. Инвестициите за по няколко милиона лева се предвижда да се направят за сезоните 2012/2013 и 2013/2014 г.

"Поканих испанските инвеститори да дойдат във Враца и да заявят намеренията си пред медиите и футболната общественост", коментира пред "Конкурент" Чавдар Атанасов.

Кандидат-купувачът Феликс Монео изрази преди известно време пред bTV желанието си да помага на "Ботев" (Враца).

"Подготвени сме за тази инвестиция до най-малките детайли. Зависими сме единствено от законовите срокове за приключване на сделката. При желание на местната власт сме готови с футболисти и специалисти, които да започнат подготовка още следващата седмица. Едно е сигурно, ние ще разчитаме много на местната школа. Целта ни е запазване на мястото в "А" група, а през лятото оптимална селекция и преследване на Топ 4 в България", заяви тогава Монео, но явно, че вече е готов да изчака и до края на пролетния полусезон.