Сагата с Антон Огнянов и евентуалното му преминаване в "Левски" продължава. БЛИЦ разбра, че капитанът на Любимец все още не е на 100% сигурен за "Герена".

Преди часове "сините" са влезли в контакт с колегите си от новака в "А" група. Президентът на Любимец и добър приятел на Коко Динев - Атанас Сталев, е обявил, че ще пусне Огнянов в "Левски" срещу 150 000 лева. За момента обаче не е ясно дали Тодор Батков ще склони да извади сумата, имайки предвид тежката финансова криза на "Герена".

"Сините" са се насочили изцяло към свободни агенти, но капитанът на Любимец има договор с настоящия си клуб. Източниците ни разкриха също така, че Огнянов не може да разтрогне договора си с "дините", тъй като бил един от малкото, дори май единственият, който редовно получавал заплатата си. Сега надеждата на Сталев е да изкара някой лев от продажбата на 25-годишният играч, който е трансферна цел още на Литекс, Берое и други клубове. Както е известно, Огнянов беше желан и от ЦСКА, но на "Армията" им писна да го чакат и се отказаха от него.

Капитанът на Любимец е очакван утре в южния град за началото на зимната подготовка. Отборът ще бъде изведен от новия треньор Войн Войнов за първо занимание, което е планирано за 12:00 часа. Очаква се утре или в събота да има развитие по въпроса с Огнянов и да стане ясно дали той все пак ще премине в "Левски".

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА