Левски може да бъде без своя капитан Живко Миланов в първия официален мач след подновяване на шампионата – домакинство срещу шампиона и лидер Лудогорец. За това намекна помощник-треньорът на „сините“ Георги Донков след успеха с 3:1 над Витоша (Бистрица) в контрола.

“Питайте лекарския екип за неговото състояние. В момента имаме информация, че Живко Миланов не е готов и не можем да разчитаме на него”, заяви Донков.

“За първи двубой момчетата се постараха, колкото можаха. За всички е ясно, че не сме в оптимална форма и има основателни причини за това. Най-радостно е, че завършихме без контузии. Не само на Левски, и на другите отбори ще бъде трудно да постигнат върхова форма. Надяваме се отборът да се стабилизира, но се нуждаем от игрова практика. Момчетата искаха, раздадоха се, но едно е да се тренира, а друго е когато влизаш в единоборства в игрова ситуация. С Лудогорец зарядът ще е съвсем друг“, добави помощник-треньорът.

„Ситуацията е странна. Ще излъжа, ако кажа, че не ни влияе. Знаем при какви условия работим в момента, но не съм аз човекът, който да коментира тези неща”, каза Донков за драмата с акциите на клуба.