Халфът на Локомотив (Пловдив) Пиер Зебли oстава в Локомотив (Пловдив), съобщи треньорът Александър Томаш след победата с 2:1 над Марица в контрола на "Лаута". Полузащитникът беше пред трансфер в руския първодивизионен Химки, но се върна от Русия без договор. 

"Пиер Зебли е футболист на Локомотив и остава в отбора. На новите футболисти ще им трябва време да се адаптират. Нормално е, когато от един пъзел излезе едно парче, да не може толкова бързо да намерим друго, което да пасне. Няма да се оправдаваме. Още не съм изчистил напълно стартовия състав, но се надявам до следващата седмица да имам яснота“, каза Томаш.

"Момчетата се стараят да правят това, което изисквам от тях. Проблемът е, че усещам, че започват да губят увереност, защото създаваме ситуации, а при първия пас, който сбъркаме, противников състезател излиза сам срещу вратаря. По време на подготовката си говорим, че единствено Динамо (Тбилиси) ни надигра чисто футболно. Във всички други проверки ние притежаваме топката, опитваме се да градим играта, противникът играе затворено и ни побеждава“, каза треньорът на "черно-белите". 

„Губим топката на 70 метра от нашата врата, а допускаме положения. Това означава, че реакцията ни е бавна. Въпреки това, не мога да не съм доволен от футболистите, стараят се и се опитват. Вижда се, че имаме върху какво да работим. Днес бе последният ни ден от подготовката. За 27 дни изиграхме 7 контроли и се вижда, че самите футболисти имат нужда от почивка“, допълни Томаш.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023