Локомотив (Пловдив) надигра втородивизионния Марица (Пловдив) с 2:1 в последната си контрола преди подновяването на първенството. Срещата се игра на клубния стадион на "черно-белите" в парк "Лаута". 

Веселин Марчев откри за Марица през първата част, а Мартин Паскалев изравни преди почивката. В края на двубоя Локомотив стигна до успеха с гол на каращия проби Педриньо Фигуередо.

В 12-ата минута Ерик Сорга беше изведен на добра позиция в наказателното поле на Марица след взаимодействие с Димитър Илиев, но естонският нападател не успя да отбележи. В 21-ата Митко Илиев стреля точно от около 25 метра, Илия Николов улови.

Две минути по-късно Марица поведе в резултата. Веселин Марчев бе изведен сам срещу Илко Пиргов и бившият играч на Локомотив преодоля елегантно вратаря на домакините с изстрел по земя - 0:1.  

Малко след това защитата на „черно-белите“ отново увисна при контраатака на Марица и Станислав Маламов се озова на изгодна позиция сам срещу Пиргов, но се засуети и не успя да нанесе удар. 

Футболистите на треньора Николай Димитров продължиха да бъдат опасни в нападение и в 30-ата минута шут на Петър Атанасов бе спасен от Пиргов.

Последваха три положения пред вратата на тима от Втора лига. Първо, опасен удар на Денислав Александров бе спасен от Илия Николов, а след последвалия корнер Димитър Илиев стреля фалцово от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта. Малко след това и Йосип Томашевич пробва късмета си с изстрел от дистанция, но отново неточно.

Натискът на домакините все пак даде резултат и в 38-ата минута играчите на Александър Томаш изравниха. Бабакар Дион центрира отдясно в наказателното поле на „жълто-сините“, където Мартин Паскалев бе оставен непокрит и засече с глава в мрежата на Николов за 1:1. При този резултат дойде и почивката.

Втората част протече на по-бавни обороти и не предложи толкова интересни ситуации пред двете врати. Локомотив обаче успя да стигне до победата с гол на Педриньо в 87-ата минута. Бразилецът засече отлично от въздуха центриране на Ивайло Димитров отляво и донесе успеха на "смърфовете". 

Това бе последна проверка и за двата тима преди подновяването на сезона. В първия си двубой от пролетния дял на шампионата в Еfbet Лига Локомотив приема Ботев (Враца), докато Марица домакинства на Спартак (Плевен) в първенството на Втора лига.

Лoкомотив (Пд) - Марица 2:1 
0:1 Веселин Марчев (23), 1:1 Мартин Паскалев (38), 2:1 Педриньо (88)

Локомотив (Пд): Илко Пиргов, Матеус Силва, Милош Петрович, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Христо Иванов, Денислав Александров, Бабакар Дион, Димитър Илиев, Ерик Сорга

Марица: Илия Николов, Димитър Аврамов, Йордан Пейчинов, Мартин Газиев, Соломон Джеймс, Христиан Димитров, Ифеани Дейвид, Веселин Марчев, Петър Атанасов, Станислав Маламов, Валери Домовчийски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023