Юношеските ни национали до 19 години загубиха с 1:2 от Босна и Херцеговина и пропуснаха златен шанс да продължат в елитния кръг на квалификациите за европейското първенство, което е следващото лято в Естония.

Селекцията на Атанас Атанасов-Орела завърши на 3-ото място в Група 2 с актив от 3 точки, спечелени срещу Русия (1:0). Както е известно, "трикольорите" стартираха с тежка загуба от Ейре - 1:4. Ирландците днес победиха руснаците с 3:1 и заедно с Босна и Херцеговина се класират за следващата фаза, докато България пропусна да го стори, и то при положение, че бяхме домакин на мачовете от евроквалификационна Група 2. Днешният двубой с босненците се игра на стадион "Христо Ботев". Попадението за "трикольорите" вкара талантът от "Ботев" Тодор Неделев, който изравни за 1:1 в 19-ата минута, след като в 5-ата Сафет Шившич бе дал преднина на гостите. Победата на Босна и Херцеговина донесе Амер Рахманович с гол в 78-ата минута.

Избраниците на Орела започнаха по-активно срещата и опитаха да упражнят домакински натист. До сериозно положение пред вратата на Босна и Херцеговина обаче не се стигна. Първото такова беше пред таланта от Нотингам Димитър Евтимов. В 5-ата минута обаче на Митко му се наложи да вади топката от мрежата си. Сафет Шившич го изненада, след като негов удар се отклони в крака на нашия бранител и влетя в българската врата - 0:1.

"Трикольорите" се хвърлиха бързо да изравняват резултата и успяха. В 19-ата минута Тодор Неделев отправи силен диагонален изстрел и направи безпомощен стража на гостите Кристиян Жажало - 1:1.

След почивката юношеските ни национали така и не стигнаха до нов гол във вратата на противника. За сметка на това получиха още един. В 78-ата минута появилият се на смяна за Босна и Херцеговина Амер Рахманович вкара за 1:2, завършвайки контраатака на гостите.

В продължението на двубоя изнервеният ни капитан Симеон Славчев получи червен картон.

БЪЛГАРИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 1:2
0:1 Сафет Шившич (5), 1:1 Тодор Неделев (19), 1:2 Амер Рахманович (78)

Съставът на България:
1.Димитър ЕВТИМОВ (Нотингам, Анг), 2.Христо ПОПАДИИН ("Левски") (73-15.Божидар ВАСЕВ (Славия), 4.Тодор ГОЧЕВ ("Левски"), 5.Антон НЕДЯЛКОВ (Литекс), 6.Симеон СЛАВЧЕВ (Литекс), 7.Румен РУМЕНОВ (Литекс) (71-16.Раиф МУРАДОВ (Чавдар Етрополе), 8.Ивайло ЧОЧЕВ (Чавдар Етрополе), 10.Тодор НЕДЕЛЕВ ("Ботев" Пд), 13.Борислав БИСЕРОВ (Локо Пд), 14.Николай БОТЕВ (Чавдар Етрополе) (46-9.Живко ПЕТКОВ (Черноморец Поморие), 18.Мартин КОЖУХАРОВ (Лас Палмас, Исп)

КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ

Отбор
М
П
Р
З
ГР
Точки
1.Босна и Херцеговина 3 3 0 0 6 1 9
2.Ейре 3 2 0 1 7 4 6
3.България 3 1 0 2 3 6 3
4.Русия 3 0 0 3 1 6 0