Литекс победи македонския Хоризонт Турново с 3:1 в контрола. Това е първи успех за Красимир Балъков начело на ловчанлии, които преди няколко дни отстъпиха на Берое с 0:2. Новото попълнение Омар Косоко, Данило Асприля и Николай Бодуров отбелязаха за "оранжевите". Даниел Ковачев беше автор на единственото попадение за Хоризонт. За македонския тим игра и преотстъпеният от ЦСКА Григор Долапчиев.

Преди двубоя фенове на ЦСКА създадоха напрежение, като искаха да дадат банани на доскорошния си любимец Джаксън Менди. Защитникът избяга от "червените" и премина в Литекс, като последва Омар Косоко. Полиция обаче осуети по-сериозни намерения на феновете, които се бяха запасили с банани.

В 3-ата минута Литекс поведе с 1:0. Омар Косоко получи топката на 20-ина метра зад централната линия в половината на Хоризонт и със страхотни индивидуални действия преодоля трима македонски футболисти, влезе в наказателното поле и с десния крак прати топката в левия ъгъл на вратата. Веднага след това Страхил Попов подаде към Джордан, който можеше да направи 2:0, но след удар топката мина на около метър покрай вратата.

В17-та минута Литекс дръпна с 2:0 след попадение на Данило Асприля. Петър Златинов даде много добър пас към Асприля, който финтира вратаря и от няколко метра направи резултата 2:0.

На почивката бяха направени няколко промени и в двата тима. В 50-ата минута Васил Божиков центрира отдясно, топката прелетя над доста играчи в наказателното поле и бе посрещната от воле от Николай Бодуров на няколко метра пред вратарското поле. Капитанът на Литекс я прати в долния десен ъгъл на вратата на македонците.

В 65-ата минута Григор Долапчиев беше изведен сам срещу вратаря на Литекс, влезе в наказателното поле отдясно и стреля, но ударът му мина встрани от вратата. Хоризонт все пак стигна до почетното попадение в края на мача. В 83-ата минута Даниел Ковачев реализира за крайното 1:3.