Първата треньорска оставка в efbet Лигата вече е факт! Петко Петков напусна работата си в Етър. От началото на сезона „болярите“ записаха две загуби – от Царско село (0:3) и Черно море (0:4). Сега "виолетовите" останаха без наставник само три дни преди гостуването си на Монтана в понеделник (18:45 часа).

„Напускам, тъй като по начина, по който се случват нещата, аз не мога да изградя отбора, който искам. Официално от днес излизам в болничен във връзка със здравословното състояние на баща ми. След десет дни ще си разтрогна договора, моето желание е по взаимно съгласие. Опитаха се от ръководството да ме разубедят, но това е решението ми. Аз не съм страхлив човек, никога не съм бягал от отговорност, но и имам достатъчно достойнство да си тръгна в момента, в който не мога да бъда повече полезен“, обяви Петков пред „Велико Търново Спорт“.

„Имам усещането, че нямам достатъчно подкрепа. Аз не съм човек, който оставя каруцата в калта. Но в момента имам чувството, че аз бутам каруцата, но тя не само не помръдва, а аз постепенно затъвам надолу. Може би калта ми е вече до шията. Откакто съм в Етър, сега за трети път почвам да правя отбор. Първият беше след Нова година, вторият след пандемията, сега е третият. Селекцията се забави, защото играчите трудно искат да дойдат при условията, които им предлагаме. Но не това е причината. Конкретно – днес водихме преговори с един играч, но ръководството отказа да подпише договора за привличането му с претекст, че чака Управителния съвет на клуба“, обясни 52-годишният специалист.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Аз готвех този футболист да бъде титуляр в мача с Монтана. Свещеното право на треньора е да прави селекцията и след като това се случи, просто не мога да помогна на Етър по никакъв начин. Това изявление го давам заради хората, които скандираха името ми на стадиона дори и след последния мач и загубата от Черно море. Тези хора имат право да знаят каква е истината и заслужават по-добър отбор“, коментира треньорът.

„Истината е, че от два месеца съм като бавачка, която трябва да ходи и мотивира играчите. Има си проблеми, забавяния, но сега не искам да говоря на тази тема. Откакто съм тук, постоянно чакаме нещо да се случи. С надежда чакахме и Управителния съвет. Ако има някакво подобрение, ако има хора, които искат да помагат на Етър, нека се свържат с мен и да разговаряме дали мога да продължа работата си тук. Но в момента това е моето решение“, категоричен е Петко Петков.

efbet Лига - сезон 2020/2021