Първият футболист от арестуваните и разпитани за нелегални залози проговори. Нападателят на Черноморец Даниел Младенов обясни как са въвлечени в схемата. Припомняме, че преди два дни след спецакция на ГДБОП 10 футболисти (осем на Черноморец и двама на Нефтохимик) бяха разпитани във връзка с нелегални залагания. Част от тях престояха 24 часа в ареста в Бургас заедно с двама организатори, след което излязоха на свобода.

“Много е неприятно всичко това, което се случи. Не биваше по този начин, ние не сме крали, не сме убивали за да лежим 24 часа по килиите като затворници. Органите на реда решиха обаче всичко да е по-драматично. Излежахме ги въпросните 24 часа, няма никакъв проблем вече. Категорично заявявам, че няма залагания, няма манипулиране на никакви мачове, още повече на български. Вие знаете, че ние даже не сме играли в Черноморец. Как може половината момчета да не играем, а да уреждаме мачове”, заяви Даниел Младенов, цитиран от сайта besove.com.

“Играли са примерно Манчестър Юнайтед и Челси, ако мога да кажа на Ван Перси да вкара три гола, значи манипулирам мачове, най вероятно. Нямам представа кой ни е въвлякъл, защото това си е едно обикновено залагане. Ти си човек и аз съм човек, сядаме на кафе, гледаме вестника. Днеска играят Манчестър Юнайтед и Съндърланд. За мен Манчестър ще бият и залагам 50 лева. Не виждам нищо лошо в това нещо, което е станало”, продължава бившият футболист на “Левски”.

“Пак казвам, пресилено е всичко. Белезници, хората ни гледат. Ние имаме семейства, родители. Помислете си как се чувства моята жена или майка ми и баща ми как се чувстват. В момента да ме гледат с белезниците отзад. Със сигурност не е приятно и е болно на всеки. Това е. Така са преценили, сигурно имат някаква вина и имат някакво право да ни задържат за 24 часа. Лошото е, че стана преди мача с Локо (Сф). За съжаление само победихме, не можахме да ги отстраним”, завърши Даниел Младенов./БЛИЦ