Дългоочакваната среща между Борислав Михайлов и Любослав Пенев все пак се е състояла, научи БЛИЦ. Двамата са имали продължителен разговор на четири очи във вторник, 2 декември. Те са се видели извън сградата на БФС по настояване на Любо.
 
Няколко дни преди това Пенев се бил върнал от Испания, където престоя известно време след първото си скандално интервю. На другата сутрин – 3 декември, пък Борислав Михайлов е отпътувал за Нион, където тези дни има заседание на Изпълкома на УЕФА.
 
Сигурни източници разкриха, че президентът на БФС и доскорошният селекционер на националния отбор са постигнали следната договорка - Пенев няма да получи никаква компенсация. Както е известно, треньорът настояваше да вземе три заплати заради прекратяване на договора му с футболния съюз.
 
Любо обаче ще получи пълната си заплата за месец ноември, а не половината. Той бе уволнен от БФС на 20 ноември, което предполагаше, че БФС няма да изплати цялото възнаграждение на Любослав Пенев за въпросния месец.
 
Любо изобщо не е опонирал на Боби и е приел предложеното му условия. Припомняме, че ако двамата не бяха постигнали съгласие, спорът щеше да стигне до съда.  В крайна сметка казусът няма да се пренася в съдебната зала, но Пенев нищо няма да вземе.
 
В срок до 31 декември Любо се задължава да върне служебния автомобил, който е ползвал, както и липсващите пари от повиквателните на националите.
 
Според непотвърдена информация от БФС са имали готовност да изнесат публично доказателства, че Любослав Пенев е действал на моменти неправомерно като национален селекционер. Един от примерите бил свързан с въпросното изчезване от касата на централата на парите, които играчите трябвало да получат като повиквателна за евроквалификацията с Норвегия в Осло.
 
Тогава Любо обявил пред футболистите, че са глобени заради загубата от Хърватска, за което вестник „ШОУ” първи разкри. И въпреки че играчите са се разписали под документ, че са си взели парите, Пенев им ги удържал като глоба за издънката в София на 10 октомври. Впоследствие обаче събраната сума не е върната в касата на БФС.
 
Във футболния съюз имали и други документи, които доказвали за подобни хитрини от страна на Любо. В крайна сметка никой няма да вади кирливите ризи на бял свят.
 
Борислав Михайлов и Любослав Пенев са се разбрали и за нещо друго – да бъде сложена край на словесната война, в която треньорът не засегна президента, но атакува остро някои от членовете на Изпълкома. Любо обаче вече наруши споразумението с второто си скандално интервю, което даде пред столичен ежедневник.