През уикенда се заформи огромен скандал на мача от Югоизточната Трета лига между Атлетик (Куклен) и Нефтохимик, спечелен от бургазлии с 1:0. На полувремето вратарят на гостите Ферди Мюмюнов скочи на трибуните и налетя на бой. Играчът на "шейоховете" получи червен картон, а след това бе наказан за 1 мач. Пред БЛИЦ Мюмюнов обясни, че въпросните лица от публиката са атакували родители му и това е причина за скачането на бой. 

Иван Паунов, който е директор в Атлетик (Куклен), също коментира пред БЛИЦ случилото се на мача. 

"Аз мога да кажа това, което видях от скамейката. Съдията даде край на първото полувреме, техният вратар се засили и скочи в публиката. На записа, който имаме, той удря някакъв седнал човек. Разбрах впоследствие, че баща му и майка му са били там. Баща му тръгва да ги разтървава, а в мелето някой го бута. Не е имало бой, преди вратарят да се качи горе. а те казват, че баща му бил бит и след това е скочил Мюмюнов. На записа се вижда, че вратарят на практика предизвиква боя. Скочи, удари един човек и баща му го бутна да се връща на терена. Обаче след това, което направи, няма как другите хора от публиката да стоят и се намесиха. Той се върна и тогава вече кой какво удря и как... Стана голяма суматоха, но е хубаво, че не се стигна до по-сериозен инцидент. Допреди да се качи на трибуните, никой не беше пипал баща му", започна Паунов.

"Вижда се на записи как баща му го бута да се махне. След края на мача попитах бащата дали някой го е удрял преди това. Той каза, че никой не го е удрял. Каза, че някой го е бутнал в мелето, но там не може да се каже кой. Имаме запис, но не сме го предоставили на медии, защото се води разследване", допълни директорът на Атлетик.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Не искам да коментирам наказанието на Мюмюнов, нито съдийството. Взели сме решение да не коментираме тези неща. Гледаме само себе си. Макар, че това беше фрапантно", продължи Паунов.

"Важното е, че не стана по-голямо меле. Имаше много хора на стадиона. Охраната си свърши отлично работата. Чудя се на ръководството на Нефтохимик за тези техни декларации и изказвания. А какво прави играчът им на трибуната? Били го псували. Навсякъде псуват играчите, но не се качват на трибуните. Неговата работа е долу на терена, а горе на трибуните има органи, които си вършат работата. Имаше фен, който провокираше. Отидоха охранителите, изведоха го настрани и той повече не продължи с провокациите... 

А и Деян Петков не спря да псува цял мач от скамейката. Такова хамалско псуване не бях чувал, а ходя по мачове от дете. Даже попитах четвъртия съдия дали няма да му направи забележка най-накрая. Не искам да влизам в пререкания, всеки си знае за себе си. И казвам, че има запис, но обясних защо не сме го предоставили. На него се вижда всичко. Полицията го видя, делегата го видя. Не искам да влизам повече в полемики и обяснения. И няма и смисъл този случай да се раздува повече", завърши Паунов.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ