Берое стартира в понеделник зимната си подготовка, а БЛИЦ разбра, че към тренировките на тима ще се включат трима футболисти от Латвия. За момента имената им не са известни, като се знае единствено, че Петър Хубчев ще ги тества и в зависимост от представянето им ще се вземе решение дали да им бъдат предлагани договори.

Очаква се латвийците да вземат участие в първата контрола - на 19 януари срещу Верея. В нея дебют по всяка вероятност ще запише и единственото сигурно попълнение на този етап - вратарят Илко Пиргов, който се раздели с Черно море и подписа договор с клуба от Стара Загора.

Хубчев ще изведе футболистите си за първа тренировка от зимната подготовка в понеделник от 15:00 часа. Тримата латвийци няма да бъдат единствените, които ще минат проби в Берое. Чакат се още играчи, като основното желание на наставника е засилване на отбраната. Припомняме, че защитникът Илия Мунин беше освободен от Берое и изненадващо премина в Литекс. Освен това старозагорци се разделят и с още един от отбраната - Михаел Ковачевич.

БЛИЦ разбра също така, че Танко Дяков, който беше с неясно бъдеще и се спрягаше за напускане, най-вероятно ще остане в Берое.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015