ЦСКА ще може да домакинства на стадион "Българска армия". Това стана ясно, след като днес Общинската комисия, ръководена от Пелагия Чернева, беше на оглед в Борисовата градина.

"Червените" са успели да спазят критериите за издаването на лиценза и отговорът на общинарите е положителен.

Така ЦСКА ще приеме Литекс в събота от 15:00 часа на стадион "Българска армия" след почти 10-месечно митарстване из различни терени в София и България. През този период "армейците" играха на "Васил Левски", на "Славия", в Благоевград, както и в Сливен.

За последно "червените" домакинстваха на собствения си стадион в официален мач на 19 май 2012 година, когато биха Литекс с 4:1.

Общинската комисия все пак постави ограничения. В домакинствата на ЦСКА фенове на "червените" ще бъдат допускани само в Секторите "А" и "В", докато "Г" остава затворен.

Гостуващите привърженици ще бъдат настанявани в Сектор "Б".

От решението на Общинската комисия става ясно също така, че не всички домакинства на ЦСКА ще могат да се провеждат на "Армията". На съоръжението ще могат да се играят само нерискови срещи. При това положение мачове с пловдивските "Ботев" и Локомотив най-вероятно няма да могат да се състоят в Борисовата градина, тъй като "канарчетата" и "смърфовете" имат мощна подкрепа от трибуните, а както е известно, почти винаги има мелета между тези агитки с "червените". Вечното дерби с "Левски" също няма как да бъде на "Армията". То не само е рисково, а и двата клуба имат договорка "червени" и "сини" да се срещат на Националния стадион "Васил Левски".

Още днес ръководството на ЦСКА ще внесе в БФС документите, с които ще заяви "Българска армия" за домакинските си мачове.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ