Черноморец победи с 2:0 Монтана в мач от 15-ия кръг на "А" група и по този начин "Левски" ще зимува извън тройката. Точни за тима на Димитър Димитров-Херо бяха Абел Анисе и Венцислав Христов преди почивката.

С десетата си шампионатна победа "акулите" събраха актив от 33 точки и са пред "сините" (б.а. - също с 33) заради победата в прекия мач. Черноморец е само 2 точки от ЦСКА и Лудогорец, които утре играят един срещу друг от 18:00 часа на "Армията".

Избраниците на Херо започнаха по отличен начин двубоя с Монтана и още във 2-ата минута откриха резултата. Мадагаскарецът Абел Анисе прати топката в мрежата на Христо Иванов, възползвайки се от колективна грешка на защитата на гостите - 1:0. Така нападателят на Черноморец се разписа в трети пореден двубой на тима. Анисе вкара 2 попадения при победата с 4:0 над Локо (Сф) в миналия кръг, а в сряда реализира и във вратата на Пирин (Гоце Делчев) за успеха с 3:1 за Купата на България. И днес Херо не можа да използва звездата си Жужу, който е с младежкия национален отбор на Алжир.

Шанс за изява в титулярната единайсеторка получи Венцислав Христов. Именно бившият играч на Монтана вкара за 2:0 тази вечер. В 39-ата минута защитата на гостите отново действа крайно неразчетено и позволи на нападателя да се разпише от близко разстояние.

На почивката обаче Христов беше заменен от Цветомир Цонков и не игра през второто полувреме. В него "акулите" значително намалиха оборотите и позволиха на избраниците на Стефан Грозданов по-често да поглеждат към вратата на Стоян Колев. В 73-ата минута появилият се като резерва Владимир Мичев пропусна да намали резултата, но ударът му се отби в гредата. Малко след това отново Мичев имаше шанс да отбележи, но не се възползва от открилото му се положение.

Така Монтана приключва футболната есен в "А" група с едва 3 победи и актив от 14 точки, които отреждат на тима 10-ото място.

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
2 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Черноморец! Анисе бележи след колективна грешка на защитата на Монтана.
7 - Стражът на гостите Христо Иванов спасява силен изстрел на Лоривал Асис.
22 - Топката е центрирана към Анисе, вратарят на гостите Христо Иванов внимава и сигурно лови.
30 - Първи удар към вратата на Стоян Колев, който без проблем лови топката.
39 - topka.jpg ГОЛ! 2:0 за Черноморец! Венцислав Христов бележи във вратата на бившия си клуб. Защитата на гостите отново действа крайно неразчетено и позволи на нападателя да се разпише от близко разстояние.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Авторът на второто попадение за Черноморец Венци Христов е заменен от Цветомир Цонков.
56 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Антон Личков от състава на Стефан Грозданов.
61 - Силен изстрел на Даниел Гаджев преминава над вратата на "акулите".
62 - smqna.jpg Първа смяна за гостите от Монтана. Владимир Мичев се появява на терена, Димитър В. Илиев напуска играта.
68 - smqna.jpg Херо извършва втората си смяна. Яни Пехливанов заменя Костадин Дяков.
73 - ГРЕДА! Удар на Владимир Мичев се отбива в гредата.
77 - Отново Мичев пропуска да накаже Черноморец. Играчът на Монтана от непосредствена близост не успя да уцели вратата.
79 - Неточен удар на Абел Анисе.
90 - Добавеното време е 2 минути.
90+1 - jalt.jpg Жълт картон за вратаря на "акулите" Стоян Колев, който бави връщането на топката в игра.
90+2 - Край на мача. Черноморец победи Монтана с 2:0.

ЧЕРНОМОРЕЦ - МОНТАНА 2:0
1:0 Абел Анисе (2), 2:0 Венцислав Христов (39)
cher.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ: 12.Стоян Колев, 2.Траян Дянков, 4.Енис Хайри, 10.Костадин Дяков (73-20.Яни Пехливанов), 37.Жереми Фо-Поре, 15.Венелин Филипов, 25.Радостин Кишишев, 8.Лоривал Асис, 11.Венцислав Христов (46-22.Цветомир Цонков), 21.Борислав Балджийски, 19.Абел Анисе
Резерви: 1.Янко Георгиев, 3.Венцислав Бонев, 6.Тодор Паланков, 7.Георги Андонов, 9.Дани Кики, 22.Цветомир Цонков, 20.Яни Пехливанов
Треньор: Димитър Димитров
montana.jpg
МОНТАНА: 1.Христо Иванов, 11.Александър Дюлгеров, 14.Антон Личков, 8.Димитър В. Илиев (62-16.Владимир Мичев), 21.Даниел Гаджев, 5.Димитър Коемджиев, 6.Тихомир Трифонов, 18.Янко Сандански, 9.Луис Едуардо, 10.Димитър Воденичаров, 17.Димитър Кр. Илиев
Резерви: 12.Атанас Аршинков, 2.Георги Мечечиев, 4.Радослав Бачев, 7.Йордан Тодоров, 13.Георги Иванов, 16.Владимир Мичев, 22.Борис Кондев
Треньор: Стефан Грозданов

 Бургас, стадион "Лазур"
Съдия: Стоян Денев
Жълти картони: Стоян Колев (Черноморец); Антон Личков (Монтана)