Фенове на Славия се събраха снощи на стадиона в столичния квартал "Овча Купел" и поднесоха цветя пред Сектор "А" в памет на легендата Стоян Коцев.

Бате Кано, както го наричаха всички, почина в ранните часове на сряда след продължително боледуване на 67-годишна възраст.

Поклонението е утре от 12:30 часа в столичната църква "Свети Седмочисленици".

Вчера на стадион "Славия" настроението обяснимо беше минорно. Всички тъгуваха по загубата на легендата, някои не сдържаха сълзите си.

"Ще направим всичко, за да оставим спомена за Стоян Коцев жив у славистите и футболната ни общественост. Тежко е, че човек като него си отиде", каза президентът на "белите" Венци Стефанов.

"Бате Кано, ти завинаги оставаш в сърцата на славистите! Не само заради огромните радости, които ни донесе със спечеления дубъл през 1996 година. И със своята човещина, добрина, джентълменство. Пример за всички във футбола, ти, бате Кано, беше един от най-истинските и най-големи слависти, които помним и винаги ще помним.

Ти, бате Кано, дойде при нас след тежка операция, да подкрепиш Славия във финала за Купата срещу ЦСКА преди 15 месеца. Каза, че отборът на сърцето ти се нуждае от теб и ти ще си там, на трибуните. И беше! Както винаги ще бъдеш един от нас!

Благодарим ти, бате Кано, за радостите, които ни донесе с отбора си и за житейските уроци, които ни даде. Само Славия!", гласи съобщението на сайта на Националния клуб на слависта.

3_28.jpg

4_13.jpg

3_29.jpg