Собственикът на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев сподели своите очаквания за пловдивското дерби с Локомотив, което е днес от 17:00.

"Очаквам дербито да бъде изпълнено със заряд. Вярвам, че момчетата ще се предста­вят достойно. За нас победа­та не е на всяка цена. Многок­ратно съм повтарял, че по-важно е да играят добре и да излязат от терена с високо вдигната глава под ръкопляска­нията на публиката. Другото е непрекъснатият прогрес, който очевидно е факт. Никой не може да отрече, че "Ботев" играе добър футбол, при това с коректно отношение към всичките си конкуренти", казва банкерът.

Почти сигурно той няма да бъде на трибуните за сблъсъка с "черно-белите" заради бизнес ангажименти в чужбина.

"Като гледам в каква форма са софийските грандове - "Левс­ки" и ЦСКА, като нищо пловди­вското дерби може да засенчи тяхното", продължи Василев.

"До няколко години "Ботев" ще играе европейски футбол, от който няма да се срамува. Все пак трябва да отчетем, че това е първа година за Бо­тев е елита. Че много от нещата все още не са свършени по отношение на базата, че отборът тепърва изгражда своята физиономия, своя ман­талитет. Но аз съм търпелив в това отношение и не правим драми и трагедии от не­успехите. Има още много как­во да се желае. Ние сме реалис­ти и разбираме, че сме далеч още от това, което искаме да постигнем. Това, че все още има шансове да се класи­раме за евротурнирите, допълнително мобилизира момчетата. Вярвам, че дого­дина отборът ще е много по-силен, отколкото тази. Няма да е фатално, ако не се класи­раме за Европа, както и няма да правим трагедии от това. Нещата не са поставени по този начин", заяви Василев пред „Тема спорт”.