Ръководството на "Ботев" (Пловдив) призова утре да се получи футболен празник, а не война. От 17:00 часа на стадион "Христо Ботев" е дербито между "канарчетата" и Локомотив (Пловдив).

Цялото съобщение, публикувано на официалния сайт на "жълто-черните":

Двубоят между отборите на „Ботев” (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се превърна в едно от най-интригуващите и интересни футболни събития в България. Страхотната атмосфера и емоционалният спортен заряд, с които е изпълнено градското дерби, му изградиха репутацията на вълнуващо футболно съперничество.

Часове преди очакваната с огромен интерес поредна среща между двата отбора, ръководството на ПФК „Ботев” призовава привържениците, които ще присъстват на трибуните на „Христо Ботев”, да станат част от поредния футболен празник в Пловдив, като подкрепят своите любимци по цивилизован и безопасен начин.

Клубът ще осигури всички необходими мерки за нормалното протичане на двубоя - солидна охрана, строг пропусквателен режим и постоянно видеонаблюдение на секторите на стадиона. ПФК „Ботев” разчита на съдействието и професионализма на органите на реда, които да направят необходимото за недопускане на забранени предмети на трибуните и прилагането на закона в най-суровия му вид в случай, че такива бъдат открити.