Футболистите на "Ботев" (Пловдив) не получиха почивка след победата с 2:1 над Литекс. "Канарчетата" започнаха новата седмица с тренировка в понеделник следобед, която бе възстановителна за играчите от стартовия състав и по-интензивна за останалата част от отбора.

В заниманието участие не взе Георги Сърмов, който напусна принудително терена в двубоя с ловчанлии само минути след появяването си в игра. След направените прегледи стана ясно, че халфът е с разтежение на заден бедрен мускул, като травмата със сигурност го вади от сметките за предстоящото в четвъртък гостуване на ЦСКА. Според първоначалните прогнози на медицинския екип, Сърмов ще отсъства от терена около две седмици.

С травма от мача с Литекс е и Веселин Минев. Състоянието на националния защитник обаче е далеч по-добро и по всяка вероятност той ще бъде на линия за двубоя на "Българска армия".

Също контузия спря от юношеския национален отбор младия полузащитник на "Ботев" Серкан Юсеин. 18-годишният талант е с разтежение в прасеца от участието си в мача на U19 срещу Видима-Раковски, в който Серкан се разписа два пъти за убедителната победа на малките "канарчета" с 6:0.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ