Новият президент на "Ботев" (Пловдив) Иван Джиджев даде пресконференция след днешната победа с 2:1 срещу Литекс. По-рано официално стана ясно, че спортният директор Александър Александров е освободен. Джиджев обясни на брифинга причините за решението на клуба.

"Спортно-техническият директор на "Ботев" си беше подал оставката още на 20 март (б.р. - Александров и Станимир Стоилов си подадоха оставките след отстраняването на "Левски" на четвъртфинала за Купата на България, които обаче тогава на бяха приети). През изминалата седмица я коментирахме още един път подробно и се съгласихме и двамата, че е по-добре и за клуба, и за него, оставката да бъде приета. Неговият принос до момента в развитието на клуба се оценява високо. В момента има някакво напрежение в клуба и феновете...предполагам вие ги знаете по-добре от нас. Преценихме, че на този етап така е по-добре", заяви Джиджев, който индиректно намекна, че решението за освобождаването на Кривия е съобразено с мнението на привържениците.

Феновете на "Ботев", които негласно бойкотираха последните двубои, днес отново бяха на трибуните. Базата в Коматево бе пълна, а ултрасите не спряха да подкрепят отбора. Явно отсъствието им от трибуните е било протест срещу присъствието на Александър Александров, с когото така и не можаха да намерят общ език. По време на мача с Литекс днес агитката на "Ботев" разпъна плакат с надпис "Няма да ни липсваш, Сашо."

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ