"Левски" победи с 1:0 Калиакра в контролата, която двата отбора изиграха в Каварна. Както е известно, мачът между двата тима от "А" група не се състоя заради бойкота на домакините, които водят война с БФС.

Победното попадение за "Левски" реализира Исмаил Иса, а съдия бе помощник-треньорът на "сините" Ивайло Петров-Пифа. Проверката бе от две части от по 35 минути.

Футболистите на двата тима изглеждаха сериозно разконцентрирани от това, че не играят официален мач, а контрола, и не показваха нещо впечатляващо на терена.

Единственото попадение в срещата вкара Исмаил Иса в 49-ата минута. Христо Йовов центрира от корнер, Сержиньо Грийн игра с глава в пеналта, топката достигна до Иса във вратарското поле и той с глава простреля юношата на "сините" Цветан Димитров, който е преотстъпен в Калиакра - 0:1.

В щаба на "Левски" съжаляват, че дадоха жертва в проверката. Още в началните минути контузия получи Даниел Димов, който бе заменен принудително от Сержиньо Грийн. Халфът е с травма в глезена. И тъй като нямаше линейка на стадиона, бе закаран на преглед в болница с кола на СОТ. /БЛИЦ

Контролата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача. Контролата ще е от две части от по 35 минути. Съдия е помощник-треньорът на "Левски" Ивайло Петров-Пифа.
10 - Веселин Минев шутира, топката излиза в аут.
14 - Даниел Димов получава контузия, след като стъпи накриво след скок за висока топка.
15 - Халфът на "сините" получава медицинска помощ, държи се за глезена и не може да продължи участие в мача.
19 - smqna.jpg Сержиньо Грийн заменя Димов.
28 - Димов е качен на колата на СОТ, тъй като няма линейка на стадиона. Халфът на "Левски" ще бъде откаран на преглед в болницата в Каварна.
35 - Край на първото полувреме.

36 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
36 - smqna.jpg Ясен Петров извършва две смени. Вратарят Пламен Илиев отстъпва мястото си на Кирил Акалски, Дарко Тасевски е заменен от Александър Александров.
49 - topka.jpg ГОЛ! "Левски" повежда - 0:1! Исмаил Иса бележи с глава след центриране на Христо Йовов
50 - smqna.jpg Ясен Петров извършва още две смени. Младокът Цветелин Тонев и Мариян Огнянов влизат в игра.
57 - Сдърпване в наказателното поле на Левски между Иво Иванов и Десислав Русев.  
70 - Край на контролата. "Левски" победи с 1:0 Калиакра.

КАЛИАКРА - "ЛЕВСКИ" 0:1
0:1 Исмаил Иса (49)
kaliakra.jpg
КАЛИАКРА
: 29.Йордан Господинов, 3.Мартин Димов, 4.Детелин Димитров, 5.Антон Димитров, 8.Ивайло Раденцов, 9.Иван Александров, 10.Николай Петров, 14.Иван Райчев, 17.Георги Кючуков, 30.Милен Бонев, 31.Георги Филипов


Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":
23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 5.Иво Иванов, 55.Йордан Милиев, 14.Веселин Минев, 45.Владимир Гаджев, 8.Даниел Димов (19-3.Сержиньо Грийн), 6.Жанвион-Юлу Матондо, 10.Христо Йовов, 22.Дарко Тасевски, 29.Исмаил Иса


Каварна, стадион "Калиакра"
Съдия: Ивайло Петров