Кметът на Каварна удържа на думата си и мач между Калиакра и “Левски” няма да има. Двубоят трябваше да започне в 18:00 часа на стадиона в Каварна. Футболистите на двата отбора излязоха да загряват, съдиите също бяха в центъра на терена, но срещата така и не започна.

Няколко минути след 18:00 часа Цонко Цонев излезе и даде дълго изявление по повод пропадането на двубоя. Както е известно, градоначалникът постави ултиматум на Съдийската комисия и БФС да смени наряда на Ивайло Стоянов на Черно море – ЦСКА. От Комисията не изпълниха искането на Цонев и той провали двубоя на Калиакра с “Левски”.

“С прискърбие разбрах, че имало някакви технически проблеми. Според член 24, алинея 4, точка Б поради липса на линейка и медицински лица мачът не може да започне. Ще изчакаме 35 минути, след това ще играем контрола, в две полувремена от по 30 минути, с 9 минути за реклама. Съжалявам, че ще загубим с 0:3, нашият актив е с малък, но това е животът. Гонзо предложи да играем приятелски мач и ние веднага приехме. Ще отложим малко мидите. Стартовите състави, които бяха обявени, ще излязат на терена. Главен рефер ще бъде един от помощниците на Левски, странични ще бъдат другите два помощника”, заяви Цонко Цонев.

“Ето, феновете ще видят “Левски” как играе в Каварна, гостите ще се хвърлят. Казах на нашите футболисти да играят. Ние си правим наше първенство. Трябва да спрат подигравките. Приказвахме, говорихме, писна ми. Реших да направя реформа в българския футбол 3-а част. Предупредих най-културно в сряда какво ще се случи. Тази твърдоглавост и това отношение на съдийската комисия на Коце Костадинов им изядоха главите. Точките днес ще ги загубим, утре ще ги спечелим. Важното е, че показахме принципност. Събираме се онзи ден шестте клуба да обсъждаме проблемите, а в същия ден Костадин Костадинов решава да назначи тоя съдия (б.р. – Ивайло Стоянов) на мача във Варна. Това ако не е гаргара и гавра, какво е. Трябваше да се реагира по някакъв начин”, допълни кметът.

“Благодаря на Пирин, благодаря на Видима и Черноморец, на всички хора, които ме подкрепиха. Извинявам се на Дучето, че ЦСКА ще играе, а ние подаряваме на “Левски” три точки. Извинявам се на Литекс и Любо Пенев, които уважавам, както и на Локомотив (Пловдив). Нашите действия днес подкрепи председателя на фенклуба на “Левски”, Дучето също ми се обади и застана зад нас. Ако не бях прав и ако нещо имаше, нямаше да има такава масовост и подкрепа”, каза още Цонев.

“Искам да предупредя мъдреците във футболния съюз. Не се опитвайте да си правите гаргара, имаме много приятели. Ако се случи от тук нататък нова гадост, ще направя друга стъпка. Никаква революция не подготвям, пожелавам на Борислав Михайлов да продължава да си управлява, всички комисии също да управляват, но ако може в друг състав. Ние правим показно как искаме да се променят нещата, искаме нормално човешко отношение. Ако служебната загуба с 0:3 е цената, ще я платим.

Ето, сега се падна този мач да е в праймтайма и няма да се излъчва. Нека да ги заболи от БФС. Този (б.р. – пресаташето Павел Колев) беше измъдрил, че имало някаква конспирация. Само в мухлясали мозъци може да има конспирация. Ние излизаме и си казваме позицията”, завърши кметът на Каварна./БЛИЦ