"Левски" и Локомотив (Пловдив) излизат един срещу друг в единствения мач от програмата на първата седмица в "А" група за днес. Двата тима ще потичат навръх Деня на труда, но без особен залог, а само в битка за позагубената си чест.
 
Трите точки не биха помогнали на нито един от двата отбора да влезе в топ 3 и да играе в евротурнирите, и докато за "Левски" целта е да се доближи на 7 точки зад четвъртия "Ботев", за Локо целта е да не е последен сред първите седем.
 
"Сините" вече помрачиха 100-годишния си юбилей, докато "смърфовете" все още не знаят дали собственикът Коко Динев ще има помага и през следващия сезон.
 
Очаква се и Елин Топузаков, и Александър Станков да заложат на експериментални състави.
 
Двамата треньори няма да могат да разчитат на наказаните: Белаид, Димов, Туре  от "Левски" и контузените Илиев, Иванов, Велев, Огнянов за "сините", и Тунчев, Намуши, Лазаров и Гади за "смърфовете".
 
Баланс между двата тима: 111 мача, 75 победи на "Левски", 21 равенства, 15 победи за Локомотив, голова разлика 240:91 за "сините"
Левски като домакин на Локомотив: 55 мача, 47 победи, 4 равенства, 4 загуби, 148:35 за 'Левски". 
 
"ЛЕВСКИ" - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)
Днес от 18:00 часа, пряко по Нюз 7
Стадион "Георги Аспарухов"
Главен съдия: Радан Мирянов

7.jpg"ЛЕВСКИ": Блажевич, Крумов, Мулдер, Ангелов, Старокин, Б. Цонев, Р. Цонев, Гаджев, Петков, Мисяк, Макриев
Резерви: Иванов, Чмовш, Димов, Орачев, Нунеш, Петков, Божинов, Генков
Треньор: Елин Топузаков

loko_plovdiv.jpgЛОКОМОТИВ: Акалски, Диего, Грънчов, А. Георгиев, Тодоров, Илиадис, В. Георгиев, Далев, Н'Дайе, Белаид, Камбуров
Резерви: Господинов, Трифонов, Йошев, Мендес, Кики, Якимов, Янъков
Треньор: Александър Станков

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА