Спортният директор на Левски Даниел Боримиров обяви, че клубът ще настоява за намаляване на отборите в „А” група. Ръководството на „сините” иска в елита да се състезават не повече от 12 тима и ще направи предложение още на следващия Изпълком на Българския футболен съюз за редуциране на броя на отборите.

„Искаме първенството да е съставено от 12 отбора, даже още по-добре и от 10. Ще има повече дерби мачове и борбата за титла и за изпадане ще бъде много по-оспорвана. Настояваме с наше становище Лицензионната комисия да обърне сериозно внимание при даването на лицензите. Крайно време е вече да няма компромиси и да затегнем коланите. Ще настояваме мачовете да се играят в по-късните часове, ако първенството започне юли месец, защото повечето от клубове имат осветление на стадионите си. Не може да караме футболистите да играят в най-големите жеги“, коментира Боримиров пред News7.

В момента в „А” група се състезават 16 отбор, а от следващия сезон би трябвало да са 14, след като 4 тима изпадат в „Б” група, а от втория ешелон промоция печелят 2 отбор.

"Все още не сме празнували. Може да го направим след като победим Славия и станем шампиони. Затова искаме и 3-те точки в последния кръг, за да ни е още по-сладък завършекът на първенството. През целия шампионат бяхме догонващи, но финалният ни спринт беше много силен. Дано не се препънем на финалната права", каза бившият халф.

"Уговорка между нас и Славия не може да има, не влизаме в такива неща. Всичко ще се реши на терена. Не ни интересува дали Лудогорец ще се обърне към съперника за помощ. Надявам се да има толкова публика, колкото снощи. Ние пък ще се постараем отново да им доставим удоволствие и пак да празнуваме заедно след мача", коментира спортният шеф информациите, че "белите" няма да се напънат срещу Левски и ще им подари лесно трите точки в последния кръг на "Герена". Победихме Лудогорец с търпение и себераздаване до последната минута. Ники Митов придава настроение на футболистите в тренировките и в мачовете, много позитивен, много работи всеки ден и му желая да направи успешна кариера", допълни шефът в "Левски".

"Сведенията ми, че Лудогорец подпомага други отбори са сериозни и имах информация. Но никога не сме атакували просто така даден отбор, те започнаха с нападките срещу нас. Наистина през миналата година разградчани заслужено станаха шампиони, може би и защото някои не ги приеха насериозно. И така те станаха първи и се развиха много бързо. Но да не забравяме как победиха през миналата година в Перник. На всички ни беше тягостно, че загубихме по възможно най-лошия начин финала срещу Берое. И аз, и Митов казахме на футболистите, че трябва да го забравят колкото се може по-бързо и да мислят само за Лудогорец", отново не пропусна да се заяде със "зелените" Боримиров.

"Наказанието на Станислав Ангелов съвпадна с назначението ми, и същия ден имахме приятески разговор. Тогава и аз, и Митов му обяснихме какво искаме от него. Той прие забележката и изпълни всичко на максимум. Защото той е лидер и знам какво може. Ще остане вътре в клуба причината защо точно бе изваден от състава. Радвам се, че вкара този гол срещу Лудогорец".

"Митов с резултатите до тук заслужава да му се даде шанс. Победихме всички водещи отбори. Иска да расте нагоре, защо да не го направи и в евротурнирите. Нека да приключи сезона и тогава ще анализираме всичко през първенството. Набелязали сме доста фуболисти, ще преценим кои от тях ни трябват".

"На този етап не мога още да кажа каква ще е ролата на Христо Йовов в клуба, Иво Тонев е поел този ангажимент. На „Герена" има място за всеки един, който обича Левски и иска да работи", завърши Даниел Боримиров.