ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

"Левски" вече направи сметка къде ще използва милионите, ако всичко около преговорите с "Газпром" върви успешно. Босът Алексей Милер беше в България преди няколко дни, като се видя и с Тодор Батков. Според адвоката новини около "Левски" и руската компания ще има през август. Още отсега обаче Батков се надява да подпише 5-годишен договор за сътрудничество между двете страни. Това е било договорено още в края на годината, когато Батков няколко пъти беше в Русия за преговори. В момента в "Левски" тече свиване на бюджета, въпреки привличането на нови играчи, които се оказаха с прекалено високи заплати. В клуба се надяват договорът с "Газпром" да влезе в сила още от 1 септември, за да може да влязат свежи пари. Очаква се "Левски" да взима около 4 милиона евро на година от руската газова компания, ако всичко в преговорите приключи успешно. Толкова взима и Цървена звезда, чийто спонсор също е "Газпром".

След добрите новини в "Левски" потриват ръце за пари и за модернизиране на стадиона. Клубът започна ремонт, но само на сектор "А" и то със собствени средства. Засега пари има само за този сектор, но ако "Газпром" влезе в управлението, веднага ще започне тотално обновяване на съоръжението.

Ръководството на "Левски" ще размрази още няколко проекта, ако може да разчита на руските милиони. "Сините" имаха грандиозни проекти, свързани с изграждане на допълнителни терени, нова база за школата, но беше направено само едно затревено игрище, а едно беше реновирано. При наличие на пари от мощния спонсор ще бъдат съборени и изградени наново съблекалните на школата, ще бъде изграден медицински център, както и видеозала за подрастващите. За играждането на всичко това са необходими около 2 милиона лева. В бъдещия договор с "Газпром" ще има и клауза - 30 процента от приходите, да отиват в школата. Такава има и в контракта на руската компания с Цървена звезда, а неизпълнението й от страна на футболния клуб, вбеси спонсорите./БЛИЦ