"Левски" представи второто си ново попълнение за тази зима. Защитникът Аймен Белаид от днес официално е футболист на "сините". Тунизиецът преминава на "Герена" от Локомотив (Пловдив).

Бранителят подписа договор за срок от 2,5 години. Това се случва само дни, след като "Левски" си осигури услугите и на капитана на Любимец Антон Огнянов. Както е известно, проби при "сините" пък кара бразилският защитник Фернандо Перейра Уолас.

Сагата с Белаид се проточи няколко дни. Ръководствата на "Левски" и Локомотив (Пловдив) отдавна се разбраха за трансфера, но тунизиецът трудно договори личните си условия със "сините". Белаид първоначално беше дал съгласието си за трансфер, но след това изненадващо се отметна и поиска по-висока заплата. Това принуди ръководството на "Левски" да му отправи ново предложение, което 25-годишният бранител прие и избра да продължи развитието си при столичани.

През есента той игра на висота за Локомотив (Пловдив) и записа 12 мача и 1 гол, като по този начин привлече вниманието на "сините". На "Лаута" остава брат му Тижани.

Аймен Белаид е роден на 2 януари 1989 година в Париж и притежава френски паспорт. Висок е 187 см.

В кариерата си е играл още за чешкия Спарта (Прага), френския Гренобъл и тунизийския Етоил Спортиво ду Сахел. Национал е на Тунис.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА