Разграбването на футболисти от "Ботев" (Пловдив) започва да се засилва. След като Абел Анисе отиде в Лудогорец, а Веселин Минев се завърна в "Левски", на клубът от "Герена" прави опити да вземе още играчи от "жълто-черните". "Сините" водят преговори с холандското крило Луис Педро, както и с бившия си футболист Георги Сърмов, разбра БЛИЦ.

Отдавна ви разкрихме, че халфът от Бургас е желан от Георги Иванов-Гонзо, който преди време удари на камък в опитите си да го върне в "Левски". Сега обаче ситуацията е по-различна и в "Ботев" са склонни да се разделят със Сърмов срещу по-ниска трансферна сума. "Канарчетата" закъсаха сериозно с парите и на този етап най-реално изглежда да се издържат от продажба на футболисти. Разбира се, в клубната каса ще влизат приходи и от продажба на билети и от телевизионни права, с които обаче е немислимо да се издържат. Заради намаляването на заплатите бягство подготвят и румънците, както и двамата нападатели Юнес Хамза и Феребори Доре. В "Левски" гледат да се възползват от тежкото положение при съперника и да отмъкнат поне още един от играчите им.

Източниците ни съобщиха, че Луис Педро и Георги Сърмов не били удовлетворени от предложените й занижени заплати в "Ботев" и при положение, че на "Герена" ще получават по-високи заплати, биха приели веднага предложението на Георги Иванов-Гонзо.
 
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка